Ro-IFF 2015 prezinta: Secţiunea RockZone (Club 27)

Bucureşti, 13 august 2015 – În perioada 19-30 august, în Amfiteatru-La Pescărie, în Vama Veche, are loc prima etapă a celei de-a unsprezecea ediţii Romania International Film Festival (Ro-IFF) - eveniment cinematografic anual, ce prezintă cinefililor români filme care nu sunt distribuite în circuitul multiplexurilor. A doua etapă a Festivalului se va desfășura între 19-25 octombrie, la Cinema Union din Bucureşti.

Printre noutățile incluse în agenda Ro-IFF 2015 se numără și o serie de prezentări speciale, dedicate unor vedete rock emblematice pentru istoria muzicală și care au în comun un destin trist: toate au decedat la vârsta de 27 de ani, motiv pentru care presa de specialitate le-a inclus în așa-numitul “Club 27”. Astfel, timp de şapte zile (19-24 august), înaintea proiecţiilor de film, Festivalul va găzdui, în parteneriat cu RockZone.ro, prezentări de câte 30 de minute despre Kurt Cobain, Amy Whinehouse, Janice Joplin, Jimi Hendrix şi Jim Morrison. Imagini, muzică şi o prezenţă inedită alături de spectatori: Liviu Zamora.

 

Ca despre oricare „voce” de radio, și despre Liviu se știu destul de puține. În 1990 a început colaborarea cu Radio România, unde a realizat şi prezentat emisiuni muzicale notabile, lucrând alături de Florian Lungu, Florian Pittiş, Titus Andrei și Paul Grigoriu. A făcut parte dintre fondatorii primului post de radio independent din România, UniPlus Radio, unde a realizat şi prezentat emisiuni muzicale de mare succes. A lucrat în presa scrisă, organizând şi scriind în primele ziare muzicale ale anilor 90, printre care Metronom, Rocker, VoxPopRock.

După peste 25 de ani de activitate ca prezentator radio și peste 40 de ani de când ascultă muzică, Liviu Zamora iși propune să realizeze anual, în cadrul Ro-IFF, mici programe care vor aduce în faţa publicului imagini şi poveşti inedite despre personajele pe care le va alege.

Romania International Film Festival este singurul festival care promovează cineaşti est-europeni din zona Mării Negre (în special prin competiţia CineBlackSea) şi, de asemenea, unicul din România cu o secţiune competiţională rezervată femeilor-regizor (Woman in Cinema). Ro-IFF se alătură tuturor celor care şi-au unit vocile şi acţiunile în vederea ajutorării regizorului ucrainean Oleg Sentsov, reţinut de către Securitatea din Rusia (FSB) în mai 2014.

Cei care fac posibilă această ediţie a Ro-IFF sunt Centrul Naţional al Cinematografiei şi Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română (parteneri instituţionali). Alţi parteneri şi sponsori: Zizin, Kfea.ro, Cramele Basilescu, DHL – partener logistic. Festivalul Ro-IFF este recomandat de Prima TV şi Kiss FM. Partener media online: RockZone.ro. Parteneri online: AaRC.ro, Concerte Azi.ro, CineFan.ro, PRwave, iconcert, Radio Lynx, Metropotam, vinşieu, Feeder.ro

Birou de presă RO-IFF:
Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
www.ro-iff.ro


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Romania International Film Festival (Ro-IFF), organizat de Asociaţia Pro Film Ro-IFF şi Fundaţia Artis, se află la a unsprezecea ediţie. Înfiinţat în 2005, este singurul festival internaţional de film care s-a adresat încă de la început producţiilor ţărilor din bazinul Mării Negre (Rusia, Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Turcia, Grecia şi România). Pornit iniţial ca un festival rezervat acestor producţii, Ro-IFF s-a extins, iar în anul 2009 s-a adăugat o nouă secţiune competiţională, adresată Femeii-regizor/Femeii în cinema. Detalii pe www.ro-iff.ro.

Fundaţia Artis şi Asociaţia ProFilm Ro-IFF au ca obiective principale susţinerea şi promovarea culturii, a tinerilor care activează în domeniul culturii (inclusiv a tinerilor cineaşti), distribuirea şi promovarea valorilor cinematografiei europene, precum şi a cinematografiilor din zona Mării Negre, zonă cu o mare diversitate culturală şi cu un mare potenţial creativ.